O včelaření

Jak jsem se dostal k včelařství

Děkuji za Váš dotaz k otázce “ jak jsem se dostal k medu“?

Tato otázka je v historii starší více než 25 let. V naší rodině nikdo nevčelařil. S mým taťkou jsme převáželi ještě na starém náklaďáku úly panu Studénkovi. To mě bylo cca 10-12 let. Tehdy jsem „poprvé“ ochutnal pastový med – tedy med šlehaný. Uplynulo pár let a dal se do řeči s panem Večeřou, mým sousedem v sadu, který mi řekl, nejvyšší čas, aby ses to naučil! Prvně jsem si myslel, že budu mít maximálně 6-10-15 včelstev.

Psal se rok 2011. Bohužel, bohudík? se stalo, že jsem se do tohoto krásného koníčku opravdu zamiloval! Nejenom, že miluji přírodu, ale práce venku a ve včelách byla láska na první pohled. Proto jsem se rozhodl, že před třemi lety oslovím, Státní Veterninární Správu o udělení povolení na provozovnu a tím pádem, jsem kontrolován státem nejenom v jakosti medu.

A víte co? Jsem rád, že jsem do toho šel. Byť je to cesta někdy složitá, pořád mě to nepřestalo inspirovat a naplňovat.


Tož tak co se týče mé historie včelařství…

Jako včelař se zaměřuji na co nejvyšší kvalitu medu a jsem spokojený, že máme stálé zákazníky, kteří se rádi vracejí na další nákup. Což je pro mě to nejdůležitější! Kde si náš med koupíte? Přece i zde na našem novém eshopu www.botur.cz nebo v našem obchůdku Vinotéka Botur Strážnice.

Pěkný den všem
přeje Radek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *